LOGIN  |  REGISTER
Smart Living Made Brilliant!
CASTLEOS FORUM

HomeBetas

Report bugs and issues related to beta testing here, so as to not confuse those with stable releases.

Latest Beta forgetting device status Messages in this topic - RSS

Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/12/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
I have CastleOS setup to turn on several lights around dusk. These are a mix of Insteon and Cree Connected (via Hue hub).
When I first checked about an hour later, they all show up in the portal as being "on", and indeed they are all on.
Over the next couple of hours, I have had different lights that I turned on/off,
I checked the portal again and the only lights now showing as "on" are the Cree Connected.
None of the Insteon lights are showing "on", yet all the Insteon lights are still on and none of these were ever turned off.
Of the these Insteon lights that are not being reported as "on", I checked the logs and none are ever reported as being turned off.
Have had this happen a couple of nights in a row.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/12/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Thanks for the report Tommy! That beta has some incomplete code for our new live-updating feature (not need to refresh!). It might just be setting the wrong value. Stay tuned tomorrow for the next beta where this will be complete!

(Also, there was an update published early today that you can update to if you haven't already.)
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/16/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Beta 1.3.3075 has this problem as well.
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/22/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Beta 1.3.3079 has this problem as well. Any clues? I did try the REST API to get device status, and it also does not have any of the insteon devices reporting as "on" even though they are.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/23/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Hey Tommy, just posted an update that fixed an issue tracking INSTEON device statuses with 3079. Should be all set now.
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/24/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Hi Chris, I installed 1.3.3081 and tried it out tonight. It still has this same problem.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/24/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Can you describe the problem again? INSTEON device status is getting tracked in our tests?
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/24/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Sure.....Insteon lights are turned on and Cree/Hue lights are turned on and are logged in CastleOS as "100" and show in the GUI as "ON". After some period of time, looks like about an hour, the Insteon lights are still on, but the GUI shows them all as "OFF". I check the logs and none of these lights were ever logged as "0". The Cree/Hue based lights are always showing "ON" correctly. There are several other things going on in between. I will send you the log.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/24/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
And after that hour or so period, the REST API also returns the wrong status?
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/24/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Correct. The API is returning only the Cree/Hue lights are on.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/24/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Which insteon gateway are you using? USB PLM? 2245?
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/24/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Since the REST API is also incorrect, it's not a GUI thing. Somehow their status is being changed or reset.
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/29/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
Any more ideas on this one?
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/29/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
I just posted another update. The previous one I had you test had an issue that may or may not have prevented the fix I tried to implement from working as expected. Please give this one a try and let me know if there is any difference...
0 link
Kevin Mathews
Kevin Mathews
Posts: 123


10/29/2016
Kevin Mathews
Kevin Mathews
Posts: 123
Not sure if it's related, (with the latest beta) but I just saw my system not complete an event for sunset lights on. Statuses in the portal's actives and favorites tab showing the event happened, but lights disagree. I make an incremental adjustment to the dim level and it comes on.
edited by macguyver6940 on 10/29/2016
0 link
Kevin Mathews
Kevin Mathews
Posts: 123


10/29/2016
Kevin Mathews
Kevin Mathews
Posts: 123
Kevin Mathews wrote:
Not sure if it's related, (with the latest beta) but I just saw my system not complete an event for sunset lights on. Statuses in the portal's actives and favorites tab showing the event happened, but lights disagree. I make an incremental adjustment to the dim level and it comes on.
edited by macguyver6940 on 10/29/2016




Actually, my bad, I'm 1.3.3083... you've been busy two increments later and I'm passe'!
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/30/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
1.3.3085 same problem. Again, it initially has the Insteon lights that are indeed on showing as "ON" and after around 40-45 minutes it then shows the Insteon lights are OFF even though nothing happened to the lights (they are still on) and the even the log itself show no change in state since initially logged as ON (i.e. no log entry showing lights went OFF). Config.xml file also has problem where current state for most devices is 0 always and last date change is 10/10/2016 or so.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/30/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
Any chance you have your system set to hourly service restarts or something similar?
0 link
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211


10/30/2016
Tommy Long
Tommy Long
Posts: 211
I don't know about anything like that. I have not had any need to.
0 link
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350


10/30/2016
Chris Cicchitelli
Chris Cicchitelli
Administrator
Posts: 3350
No problem, just checking. Let me think about this, I'm not sure what the cause could be. It's not behaving like that on our test systems, nor has anyone else reported it. I find it out the configuration.xml file isn't updating at all though, nothing in the error log right?
0 link
12